Suomi

Enemmän ei välttämättä ole aina parempi

Tuntuuko sinusta välillä siltä yrittäjänä, että et ehdi tehdä sitä kaikkea mitä sinun ”pitäisi” tehdä, vai onko sittenkin, että olet vain ottanut listallesi liikaa tekemistä? Onko pakko tehdä paljon, vai pääsisikö jotenkin vähemmällä?

Nyt tällä kertaa keskitytään vain digimaailmaan, kotisivuihin ja sosiaaliseen mediaan, joissa kummassakaan ei välttämättä se määrä takaa laatua, eli jos jotain teet kotisivuille tai someen, tee se kunnolla. Jos sinulla ei ole aikaa tehdä sitä kunnolla, älä tee sitä sitten lainkaan, joskaan sekään ei ole hyvä tilanne.

Elävyyttä, mutta ei liikaa

Kotisivujen pitäisi elää, niiden pitäisi kertoa, että yritys on olemassa ja voimissaan ja tuottaa laatupalveluita tai laadukkaita tuotteita. Tällaisesta toiminnasta on aina kerrottavaa, mutta ei sitä ole pakko kertoa päivittäin. Kerää ideoita ja aineistoa vaikka parin viikon ajalta ja tee siitä päivitys, ihan hyvin voit käyttää samaan materiaalia hieman vain muokaten molemmissa kanavissa. Tällöin teet hyvää ja todennäköisesti mielenkiintoista sisältöä, mikä kiinnostaa potentiaalisia asiakkaitasi. Päivitykset tyyliin hei, mitä kuuluu tai valokuva uudesta tuotteesta ovat joo päivityksiä, mutta eivät välttämättä sellaisia, mitkä aiheuttaisivat sen suurempaa mielenkiintoa.

Tarpeeksi mutta ei liikaa

Toinen on sitten esimerkiksi tällaisen vinkin, uutisen tai artikkelin kirjoittaminen. Toisaalta pitää ajatella lukijaa, eli pituus tulee sisällöstä ja miten sen pystyy pilkkomaan väliotsikoilla pienempiin palasiin, mutta toisaalla pitää myös muistaa se allmighty Google, joka toivoo tiettyjä raameja näihin kirjoituksiin.

Vinkki: pyri kirjoittamaan vähintään 300-500 sanan pituinen, mutta mielenkiintoinen päivitys ja lisää siihen vähintään yksi sisäinen linkki omille sivuillesi – Google tykkää tästä. Ja jos vielä löydät jostain muualta netistä hyvän ja aiheeseesi liittyvän ajankohtaisen tarinan, linkkaa sekin juttuusi, älä pelkää lähettää kävijääsi pois kotisivuiltasi. Jos olet onnistunut saamaan vierailija jo kertaalleen luoksesi ja annat hänelle hyviä neuvoja tai vinkkejä, on todennäköistä että vierailijasi tulee uudelleenkin.

Jokainen päivitys on markkinointiasi

Jokainen tuottamasi teksti on kuitenkin yrityksesi ja toimintasi markkinointia, ja sitä kautta jokainen uutinen tai kirjoitus pitäisi tavalla tai toisella liittyä toiminnantavoitteisiin, sitä ei pitäisi tehdä vain siksi kun kalenterissa oli merkintä, että se pitää tehdä. Kaikessa markkinointiin liittyvässä toiminnassa pitäisi olla selkeä tavoite, aikataulutus ja budjetti, onko sinulla mitään näistä? Pelkkä budjetti ei riitä, jollei ole mitään tavoitteita, jotka voi laskea ja joita voi seurata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *