Suomi

Heinäkuu ja työnteko

Heinäkuu ja elokuu ovat jo ennen vuotta 2020 olleet ne kuukaudet kun Suomi hiljenee. Tänä vuonnakin Suomen tietyt yritykset hiljenevät kesälomakauden ajaksi, mutta isolle osalle suomalaisista yrityksistä tulevat pari kuukautta ovat vuoden kovimmat työkuukaudet ja töitä tehdään tosissaan. Uutisissa on kerrottu, kuinka tänä vuonna kotimaan matkailu tullee olemaan ennätyksellistä, joten nyt on yritysten oltava kesä aktiivisia myös näkymisen suhteen.

Kotimaiset matkailijat tutkivat sen alueen palveluita, minne ovatkaan menossa netin avustuksella. Googlehaut ovat suosittuja ja paikalliset avoimet Facebook ryhmät samaten, ja molempia käytetään löytämään vinkkejä, missä kannattaa käydä ja missä kannattaa syödä. Tänä kesänä siis ravintoloiden ja pienten butiikkiliikkeiden pitää olla entistä enemmän näkyvillä digitaalisesti. Myös paikalliset ilmaisjakelu eli kaupunkilehdet saavat osansa tästä huomiosta, sillä ne ovat jaossa kaupoissa, joissa nämä kotimaan matkaajat liikkuvat.

Miten sinä aktivoidut?

Jos sinulla on kahvila, ravintola tai pubi, nyt kannattaa muistaa ja huomioida nämä kotimaassa kenties ensi kertaa matkaavat, jotka normaalisti ovat viettäneet lomansa ulkomailla. Olkaa entistä aktiivisempia sosiaalisessa mediassa kuvin ja tekstein ja miksei videoin. Kertokaa itsestänne, mitä teette, ja mitä tarjoatte.

Varmista ainakin:

  • että sekä kotisivuilla että sosiaalisen median kanavissanne ovat oikeat yhteystiedot, osoite sekä aukioloajat
  • tarjoukset ovat näkyvissä kaikissa kanavissanne
  • käyttämäsi kuvat ovat mielellään omiasi ja kohtuullisen hyviä, jotta niistä näkee mistä on kyse
  • jos teet videon, mieti etukäteen mitä haluat videollla kertoa, äläkä vain hetken mielijohteesta tuuttaa jotain ulos ajatuksella, kunhan jotain saadaan näytettyä

Jos et itse osaa päivittää näkyvyyttäsi, kysy neuvoa ja tilaa ammattilainen. Esimerkiksi mainosteippaamo Omalogo auttaa Uudellamaalla.

Miksi kannattaa näkyä?

Joskus kun liike on ollut vuosia olemassa, liikkeenharjoittajalle tulee harhakuva siitä, että kyllähän kaikki meidät tietää, näin ei kuitenkaan ole.

Kyllä kaikki meidät tietää, olemme olleet tässä jo 30 vuotta eikö niin?

Valitettavasti ihmiset muuttavat ja paikkakunnan potentiaaliset asiakkaasi vaihtuvat, siksi pitäisi huolehtia jatkuvasta näkyvyydestaä käytettävissä olevin keinoin.

Kotisivumme löytyvät netistä, eikö se riitä?

Valitettavasti se, että sinulla on kotisivut on vasta alkuaskel, ovatko ne esimerkiksi indesoituna Googleen?

Avasimme Facebook sivun viime vuonna ja olemme laittaneet tuotteistamme kuvia Instagramiin, emmekö ole tehneet oikein?

Sosiaalisen median markkinointi tarvitsee onnistuakseen suunnitelman ja siinä tavoitteen. Jos päivityksenne ovat aktiivisia ja tavoitteellisia niin silloin olette oikeilla jäljillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *