Suomi

Internetin ja kotisivujen tarkoitus

Oletko koskaan miettinyt, mikä on kotisivujen tarkoitus? Varmaan, ja vastaus on ollut tehdä yrityksesi tuotteita tunnetuksi, tukea myyntiä ja saada liidejä sekä antaa potentiaalisille asiakkaille mahdollisuus löytää teidät.

Toisaalta, miksi itse käytät nettiä? Useimmiten, löytääksesi vastauksen johonkin pulmaan mikä sinulla on. Jos jo tiedät firman, josta tuotteen tai palvelun saat, on haku helppoa, haet vain firman nimellä ja löydät sen useimmiten Googlen avulla helposti – mutta entä jos et tiedä firmasta vielä mitään? Silloin hapuilet netissä, ja toivot löytäväsi apua.

Mikä yleisesti on kotisivuissa pielessä

Kotisivut voivat olla täydelliset sisällöltään ja tekniikaltaan ja yrityksellä on jopa käytössä Google Ads ja vähän Facebook mainontaakin, jolla tuodaa yritystä esille. Tämä on jo hyvä lähtökohta, mutta mietitään vähän internetin ydintä, mistä kaikki lähtee liikkeelle, linkeistä!

Yleisin kotisivujen ongelma on se, että ne ovat ”kiinni” internetissä vain parilla linkillä, se oma kotisivu palvelintilan nurkassa ja se löytyy Googlesta ja parista muusta paikasta, Fonecta ja joku toinen suomalainen yrityslinkistö, mutta muuten ei kukaan missään kerro yrityksestä eikä yritys ole näin ollen kovinkaan linkitetty.

Jotta tämä puoli asiasta tulisi kuntoon, olisi yrityksen saatava itsestään linkkejä muiden sivustoille, ja mielellään sellaisia linkkejä, jotka liittyisivät tavalla tai toisella yrityksen toimintaan ja vielä sellaisilta sivustoilta, jotka liittyvät yrityksen toimintaan ja palveluihin. Tämä ei välttämättä ole helppoa, mutta me voimme auttaa yrityksiä siinä – eikä kampanja välttämättä ole kallis.

Linkkien tarkoitus

Linkkejä on kaikilla sivustoilla, ja niiden perimmäinen tarkoitus on tarjota tietoa etsiville uusia paikkoja, mistä löytää tietoa. Siksi ei pidä pelätä myöskään linkkejä omilta sivuilta pois – varsinkaan, jos autatte potentiaalista asiakasta lukemaan mielenkiintoisesta aiheesta. Tällainen hyvän päivityksen, joka sisältää tietoa sekä teistä, että mahdollistaa lukijan hakea samasta aiheesta vielä lisätietoa, on sellaista sisältöä, mistä sekä Google että tiedonhakija tykkää – ja tällaiseen sisältöön pitäisi pyrkiä.

Ideaali tilanne

Ideaali tilanne on siis sellainen, missä yrityksen kotisivut toimivat ja ovat sisällöltään sekä yritystä että asiakkaita palvelevia. Toisaalla yrityksen kotisivujen tulee olla linkitettynä mahdollisimman moneen muuhun sivustoon, jotka näin ollen tukevat sekä yrityksen löydettävyyttä netissä, että myös Googlen asennetta yritystä kohtaan.

Ja ne yrityksen omilta sivuilta lähtevät linkit ja omien sisältöjen väliset linkit – nekin ovat tärkeitä.

Kysy ihmeessä lisää, jos tuntuu, että lukemasi ei avautunut ensi kerralla.

Trackbacks & Pings

  • Vinkkejä nettimainontaan - Vinkkejä markkinointiin :

    […] Myöhemmin tästä tehtiin KISS eli keep it simple stupid. Ja tämä toimii niin printissä kuin nettimainonnassa. Älä yritä liikaa vaan pidä kaikki kuitenkin mahdollisimman yksinkertaisena. Pidemmässä […]

    1 vuosi ago

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *