Suomi

Kiirehtimällä harvoin onnistuu

Tämän sivuston tarkoitus on antaa vinkkejä markkinointiin uusille ja miksei vanhemmillekin yrittäjille. Osalla meistä yrittäjistä on hyvät pohjat yrittäjyyteen esimerkiksi koulutuksen kautta tai perheen kautta, mutta meissä on myös paljon sellaisia, joille yrittäjyys on tullut melkeinpä pakosta ja toisille vain hyvästä ideasta.

Monelle yrittäjälle se oman tekemisen osaaminen on sitä, mistä kaikki raha tulee ja mistä ollaan ylpeitä, mutta valitettavan monelta unohtuu se myynti ja markkinointi, ja sitten kun sen markkinoinnin ja sitä kautta mainonnan aika koittaa, saatetaan huomata, että olisi kiire, mutta asiat ovat hieman puolivälissä kiitorataa.

Älä kiirehdi

Sääntö yksi. Älä kiirehdi. Mitä sitten oletkaan tekemässä oman yrityksesi ja toimintasi tulevaisuuden turvaksi, älä pidä kiirettä vaan suunnittele asia kunnolla ja pyydä apua. Älä pelkää kertoa toisille, että et tiedä kaikkea. Yrittämisen yksi hyvä puoli on, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan voi etsiä kumppaneita joiden kanssa kaikki onnistuu paremmin ja sitä kautta luodaan myös yhteistyöverkostoja, ja kaikki voivat paremmin.

Suunnittele ja seuraa

Toinen tärkeä asia on suunnitella ja sitten myös seurata, miten meni todellisuudessa verrattuna suunnittelu. Sillä jos et tee seurantaa, et tiedä, miten seuraavalla kerralla tekisit asiat paremmin. Älä luotu MUTUUN tai omaan muistiisi, et kuitenkaan muista kaikkea!

Seuraa myös mistä se raha oikeasti tulee yritykseesi ja voisitko myydä vanhoille asiakkaille jotain lisää, tai kehittää palvelujasi tai tuotteitasi niin että yksittäisen kaupan koko ja katteesi paranisi?

Luota ammattilaisiin

Älä lähde opastamaan ammattilaisia. Kuuntele, opi ja ime tietoa. Ammattilainen kyllä opastaa ja kertoo, ja yhdessä tekemällä pääset parhaaseen lopputulokseen itsellesi ja toiminnallesi.

Voi olla että sinulla on hyviä ideoita, pomputtele niitä ammattilaisten kanssa – älä pelkää sanoa ideoitasi ääneen, niistä voi löytyä todellisia kultahippuja.

Opiskele yritystoimintaa

Jos olet todella vetämässä yritystäsi seuraavat vuosikymmenet, suosittelemme että käyt jonkin paikallisen tahon järjestämän yrittäjäkurssin, näitä järjestävät yleensä toisen asteen oppilaitokset yhteistyössä Suomen Yrittäjät ry:n kanssa. Ja vaikka se saattaa tuntua hieman tylsältä palata koulunpenkille – mutta nyt kehitetäänkin sinun omaa yritystoimintaasi, eikä se vie liikoja tunteja per vuosi – mutta aivan varmasti antaa lisää osaamista tuleville vuosille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *