Suomi

Lukemalla uusia ideoita

Lukeminen saattaa olla vanhanaikaista, varsinkin jos yritän saada sinut lukemaan kirjaa. Jos se kirjan lukeminen tuntuu hankalalta ajatukselta, voit aina lukea vaikka eKirjan. Joka tapauksessa olen itse vuosien aikana huomannut ja ääneenkin sanonut, että yrittäjä on varsin itsepäinen ilmestys ja yrittäjän päätä saattaa olla vaikea kääntää. Itselleni lukeminen oli kouluaikoina harrastus, mikä sitten työelämään siirtyessä unohtui.

Yrittäjänä me voimme kyllä myöntään virheemme, mutta olemme usein kuitenkin huonoja kuuntelijoita ja luulemme tietävämme asioista enemmän kuin he, jotka meitä yrittävät auttaa. Siksi olenkin huomannut että lukemalla itse kirjoista uutta tai vanhaa tietoa, oppia, mielipiteitä, saattaa nuo samat puhutut sanat itse luettuna ”upota” paremmin ja niistä voi syntyä muutoksia myös liiketoimintaan ja omaan toimintaan.

Jos olet ollut yrittäjänä jo useamman vuoden, suosittelen lukemaan ainakin yhden kirjan. Kirjan joka ei välttämättä liity siihen mitä teet työksesi, mutta sinne päin. Itse olen koko aikuisikäni tehnyt markkinointitöitä tavalla tai toisella ja muutama vuosi sitten luin ensimmäisen kirjani siitä, miten ihmiset tekevät päätöksiään, mikä vaikuttaa niihin ja miksi olemme sellaisia kuin olemme. Samoihin aikoihin aloin opettelemaan stressaamaan vähemmän.

Yhä vielä tilaan 5-10 kirjaa vuodessa aihepiiristä, joka liippaa omaa työtä, mutta ei suoranaisesti ole sitä. Yleensä jokainen kirja pystyy tarjoamaan minulle jotain uutta ajateltavaa, jopa ideoita ja parhaimmillaan muutoksia omiin yrityskuvioihin, mutta ennen kaikkea niissä on uusia ajatuksia ja uusia mahdollisuuksia. Tämän kertaisena vinkkinä kerronkin, että lukekaa kirja, eikä siis mitään romaania vaan yritys- ja liiketoimintaan liittyvä kirja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *