Suomi

Menetitkö hermosi hakusana optimointiin

Ihana suomen kieli ja sana: hakusanaoptimointi. Sana tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että yrityksen kotisivuilla käytetään sanoja, joilla toivotaan potentiaalisten asiakkaiden löytävän sivut.

Jos sitten puhutaan suoraan hakukoneoptimoinnissa, tarkoitetaan samaa mutta puhutaan Google-hauissa paremmin esille tulemisesta. Google itsessään auttaa tässä Googlen oman Ads-palvelun kautta, joka ei sekään turha markkinointikanava ole – ei suinkaan, mutta back to business…..

Jos etsit suoria vastauksia sille, miten tämä optimointi tulisi tehdä – törmäät Googlessa kymmeniin sivuihin, jotka kertovat että saat markkinoiden parhaat oppaat, halvimmat hinnat ja parhaat tulokset yms. yms., mutta yksikään sivu ei kerro sinulle, mitä sinun tulisi tehdä. Minä kerron.

Käytä oikeita sanoja

hakukoneoptimointi eli seo on helppoa

Jos tarjoat venemaalausta, kerro veneiden maalauksesta ja mitä siihen liittyykään, älä tyydy vain kertomaan firmasi nimi ja osoite ja että maalaatte veneitä. Kertomalla oikeasti hyödyllistä tietoa, sivunne löydetään netissä. Toisekseen, jos lataat sivustollesi veneen kuvan, jonka olet ottanut omalla kamerallasi, sen nimi voi olla vaikka img3456_12345.jpg = ei hirveästi kerro kenellekään. Nimeä se kuva vaikka ”uusi maalattu vene.jpg” ja johan kertoo kuvan nimikin enemmän mistä on kyse.

Ole hyödyllinen

Nettiä käytetään tiedon löytämiseen. Eli jos tuotat vaikka siivouspalveluita, kerro sivuillasi siivouksesta, älä tyydy pelkästään listaamaan mitä kaikkea siivouksia teette. Sinun on turha pelätä, että kertoessasi mitä ainetta pitää käyttää, että saa nahasta lian pois, että se potentiaalinen oikea asiakkaasi ei sinua tilaisi. Se joka oikeasti haluaa palvelusi, tilaa sen kyllä sinulta. Se joka hakee vain ohjeita, ei olisi sinua edes tilannut vaan tekee itse.

Optimoi

hakusanaoptimointi seo auttaa

Älä kerro turhia, ainakaan etusivulla. Asiakasta ei kiinnosta aluksi, mitä kaikkea te olette tehneet ja mitä teette – vaan että teillä on se tuote mitä hän hakee tai teiltä saa palvelun, jota hän tarvitsee. Optimoi siis sivustosi tieto sen ympärille jota tarjoat – et todennäköisesti nimittäin ole firmaasi myymässä, mutta se on monilla kotisivuilla se pääosan esittäjä.

Seuraavat askeleet

verkostoituminen netissä seo linkit

Edellä mainitut asiat eivät ole rakettitiedettä, mutta eivät myöskään synny itsestään. Jonkun pitää kirjoittaa tekstit, ottaa kuvat – nähdä kokonaisuus ja sitten aloittaa työt. Me voimme auttaa siinä, haastatella, kirjoittaa ja suorittaa teknisesti sitten kotisivuille.

Seuraava askel tästä on sivuston liittäminen tiedon valtatiehen. Se että Google tietää missä sivusto on, tarkoittaa vasta pientä hiekkatietä maantien varressa. Idea on kuitenkin, että verkostoitumalla myös verkossa, tieto liikkuu nopeammin ja oikeaan suuntaan, eli liittämällä sivustosi mahdollisimman moneen alaasi liittyvään tai alastasi kirjoittavaan sivustoon tekee omasta sivustostasi kunnon rampin moottoritielle. Me autamme myös tässä verkostoitumisessa, ja se ei ole automaattista vaan sen me teemme teille palveluna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *