Suomi

Nyt on pakko kehittyä

Koronavirus tekee meille nyt sen, mitä yksikään yrittäkoulutus tai -kurssi ole saanut tehtyä, eli nyt yritykset ovat oikeasti tilanteessa, joka pakottaa oman toiminnan kehittämiseen.

Tuotekehitys on tie selviytymiseen

Esimerkiksi maalari, joka on aiemmin laittanut lehteen mainoksen, jossa vain kertoo omat tietonsa ja miten hänet saa kiinni, joutuu tämän uuden ajan edessä laittamaan yksiselitteisemmän mainoksen, kuten ”ensi viikolla kolmelle nopeimmalla aitamaalaus hintaan 30 euroa metri”, tai jotain vastaavaa.

Tai esimerkiksi käsityöläiskauppa, joka on tähän mennessä myynyt vain yleisesti tuotteita voikin laittaa nettikauppaan myyntiin paketin, joka koostuu useammasta tuotteesta muodostaen kokonaisuuden, jolla oikeasti voi tehdä kotona jotain.

Tuotekehitys on isommille yrityksille itsestään selviö, mutta pienet paikalliset liikkeet ja yksinyrittäjät eivät ole välttämättä koskaan edes ajatelleet asiaa. He osaavat oman ammattinsa hyvin ja osaavat laskuttaa, mutta että saisi yksinkertaisen tuotteen, jonka asiakas voi ostaa tietyllä hinnalla – ja vaikka noudettuna tai jopa kuljetuksen kanssa….

Kuljetuspalvelut lisääntyvät

Jos logistiikkapalvelut saavat jatkossakin olla liikenteessä, mutta tavallisen kansalaisen liikkumista rajoitetaan, tulee hetkessä mieleen yhdistää liikkeet ja kuljetusyrittäjät ja muodostaa selkeitä alueita, millä autot liikkuvat ja mahdollisesti toimittavat tuotteet koteihin päivän päätteeksi. Aikatauluttaminen ja reititys on kuitenkin suunniteltava kohtuullisen järkeväksi, että toiminta on jokaiselle osapuolelle kannattavaa ja tilaajalle vielä järkevää tilata.

Tilaaja voi olla valmis maksamaan ruokakuljetuksesta muutaman euron, mutta jos tilaus on vaikka edellä mainittu lanka- tms paketti, niin siitä kuluttaja ei välttämättä halua nykyaikana maksaa pari euroa enempää. Siksi tällaisissa yhteiskuljetuksissa olisi varmaan järkevää ajastaa ruokakuljetukset tietyille kellonajoille ja liittää sitten sopivat tuotepaketit ajoreitille ruokailuaikojen kanssa sopien. Vai?

Tuotteet esille nettiin

Nyt viimeistään tulee esille se syy, miksi yrityksellä on hyvä olla oikeat nettisivut eikä vain Facebook kanava. Omille kotisivuille on kohtuullisen helppoa ladata kuvia omia tuotteista ja hinnoitella ne. Nettikaupan lisääminenkin on aivan mahdollista jo nopeallakin aikataululla, tai sitten voi yhdistää useamman liikkeen ja yrittäjän voimat ja käyttää jo olemassa olevaa paikallista nettikauppaa.

Kun tuotteet ovat selvästi esillä netissä kuten lohjalainen Säästötalo Latvalakin laittoi esille, niin jopa ilman varsinaista maksuyhteyttä, voi asiakas tilata tuotteet, jotka sitten pakataan häntä varten odottamaan ja tuotteet voi noutaa maksua vastaan noutopisteestä, tai voihan kuljetusyritys myös noutaa tällaiset tuotteet, jos katsotaan tällaisen palvelun olevan näinä viikkoina ja jatkossa tarpeen.

Nyt on aika etsiä niitä oikeasti mahdollisia yhteistyöyrityksiä, joiden kanssa yhdessä on mahdollisuus selvitä tämän virustaistelun yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *