Suomi

Sosiaalisen median kanavat kuntoon

Näin joulun alla sitä kiinnittää enemmän huomiota yritysten aktiivisuuteen sosiaalisessa mediassa. Se on nimittäin yllättävän monella yrityksellä sellaista tuo sosiaalisen median päivittäminen, että vuoden ainoat päivitykset tehdään juhannuksena, jouluna ja äitien päivänä.

Mieti mikä se SOSIAALINEN media oikeasti on

Onko se sinusta oikeasti asiakkaiden kanssa toimimista, jos juuri ennen joulua muistaa toivottaa hyvää joulua, mutta muuten ei koko vuoden aikana tee mitään omalla sosiaalisen median kanavallaan. Liian monelta yritykseltä unohtuu se, miksi se sosiaalinen media on yleensäkään olemassa ja mikä se tarkoitus on.

Aktiivisesti ja oikein käytettynä erilaiset sosiaalisen median kanavat toimivat yrityksen kuin yrityksen viestinnän ja toiminnan tukena, mutta kaikessa pitää olla aktiivinen ja ennen kaikkea suunnitelmallinen. Suunnitelmallisuuteen liittyy myös tavoitteellisuus. Jos yritys menee yhteenkään sosiaalisen median kanavaan ilman mitää tavoitteita, ei ihmekään, ettei siellä mitään tehdä. Ajatus siitä, että se riittää, että yrityksellä on avattu esimerkiksi Facebook sivu, tuntuu riittävän.

Suunnittelemalla ja tavoitteellisesti

Sama ajattelu vaivaa useita yrityksiä myös kotisivujen suhteen. Ne teetetään mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman vaivatta ja kenties vielä mahdollisimman edullisesti ja jätetään julkaisunsa jälkeen omilleen – tämäkin ajattelu on vanhanaikaista.

Nykyaikainen liiketoiminta, joka ottaa oman toimintansa tueksi kotisivut ja kenties yhden tai parikin sosiaalisen median kanavaa, pitää huomioida, että nämä kanavat oikeasti voivat tukea ja parantaa liiketoiminnan mahdollisuuksia. Myynti ja markkinointitoimet saavat oikeasti tukea eri yritystensä kanavista vain ja ainoastaan, jos niitä aktiivisesti hyväksikäytetään ja otetaan huomioon jo suunnitelmissa.

Ole siis tavoitteellinen ja suunnitelmallinen kun käytät omia kanaviasi, kotisivujasi, Facebook, Instagram yms kanavia. Älä jätä niitä oman onnensa nojaan, kuten et toivottavasti ole jättänyt muutakaan liiketoimintaasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *