Suomi

Yrittäjä älä säästä väärissä asioissa

Miltä kuulostaa tilanne, missä yrittäjä on juuri laittanut rahansa kiinni uuteen varastoon eli tilannut varaston täyteen tuotteita ja nyt ei mainosta, koska ensiksi pitää saada rahaa kassaan, jotta voi sitten taas mainostaa?

Perustavan laatuinen ongelma tässä ajattelussa on se, että yrittäjän pitäisi nimenomaan silloin mainostaa tuotteitaan kun ne ovat uutuuksia ja uusia – silloin niistä saa parhaan hinnan ja myöhemmin voi loput tuotteet myydä ale-myynnissä samalla kun tilaa uusia tuotteita varastoon ja aloittaa sitten kohta niillä uutuus-kampanjan. Kyse on yksinkertaisesti varastonhallinnasta ja uutuus- ja ale-tuotteiden mainonnasta – mainostamalla pelkästään omaa olemassa oloaan unohtaa kaikista tärkeimmät eli omat tuotteet ja niiden myymisen.

Mikä on ravintolan tärkein päivä?

Ravintolalla tärkein päivä on avauspäivä. Ravintolalla on vain yksi avauspäivä ja yksi lopetuspäivä ja markkinoinnin ja mainonnan kannalta avajaiset ja niihin liittyvät tarjoukset ovat ravintolan yksittäisesti tärkein mainos- ja markkinointihetki, siksi onkin ollut erikoista vuosien varrella huomata, että yllättävän monet ravintoloitsijat ovat kuitenkin halunneet avata ravintolansa hiljakseen ja sitten joskus aloittaa mainostamisen…. siis kun ravintola on ollut jo hetken aikaa auki… ei silloin ole enää avajaiset, kyllä paikalliset ihmiset ovat sen jo huomanneet. Asiakkaita ei pidä koskaan aliarvioida!

Säästitkö kotisivuissa?

Oletko sinä sellainen yrittäjä, joka sulki omat kotisivunsa ja jatkoi pelkällä ilmaisella Facebook-sivulla. Luotatko, että sinun tietosi kyllä löytyvät, jos joku ne haluaa löytää? Oletko koskaan miettinyt, että tällainen ajattelu on samanlaista kuin ylläolevan ravintoloitsijan avajaistoiminta, asiakkaiden vähättelyä.

Jos yrityksellä ei ole omia kotisivuja, ja yrityksen tietoja etsitään nimihaulla Googlesta, saadaan parhaimillaan kymmeniä osumia eri sivustoilta, ja oikean tiedon löytäminen ja valinta jää siten täysin haun tehneen harteille, pahimmillaan ajankohtaisia tietoja ei löydy mistään vaan hakija soittelee useampaankin vanhentuneeseen numeroon ja lähettää sähköpostia osoitteisiin, mitä ei ole ollut käytössä vuosiin.

Yrityksen omien kotisivujen ylläpito maksaa operaattorista ja palvelutasosta riippuen 30-200 euroa vuodessa ja esimerkiksi ER-tuki laskuttaa alle 15 euroa kuukaudessa ylläpidollisesti wordpress-sivustosta. Omien kotisivujen eittämättä paras toiminnallisuus on siinä, että silloin kun ne ovat Google yhdistettynä, ne tulevat varmasti ensimmäisten joukossa nimihaussa ja takaavat, että asiakas löytää varmasti oikeat sijainti,- aukiolo- ja yhteystiedost kattavasti yhdestä paikasta, yrityksen omilta sivuilta.

Se, että maksaa sen muutaman kymmenen euroa vuodessa siitä, että tiedot ovat helposti löydettävissä silloin kuin potentiaalinen asiakas niitä tarvitsee ei ole mitään verrattuna siihen, että asiakas ei ota koskaan yhteyttä, koska ei löytänyt heti yhteystietoja, tai sijaintitiedot olivat liian vaikeat löytää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *